luni, 1 martie 2010

Adolescenta?

Totul incepe dintr. o joaca. Uneori cred ca viata e o gluma. Uneori cred ca viata e o gluma proasta chiar. E ridicol... azi e, poate, cea mai frumoasa zi din viata ta, iar maine cea mai de rahat zi posibila. Sau ma rog, nu posibila, caci rahatul e
mult, deci sa ziceam ca ai o zi de tot rahatu`.


Iar oamenii... oamenii sunt greu de inteles. Niodata nu vei sti ce naiba gandeste persoana de langa tine, probabil ca de aici apare neincrederea. Ironia este ca neincrederea se datoreaza defapt comportamentului pe care il ai fata de persoana de langa, iar de multe ori si fata de persoanele de langa. Neincrederea este, pe de o parte, un punct al tariei comportamentului nostru, iar pe de alta parte, un punct de slabiciune fata de tine insuti.
Cand ai incredere deplina in abilitatile tale, in felul in care gandesti, in gesturile pe care le faci, in aspectul tau fizic chiar, in tine este mult mai simplu sa ai incredere in ceilalti. Sau macar in persoana iubita. Dar daca esti cu moralul la pamant, nu vei avea vreodata incredere in altcineva. Cum e si cu intelegerea. Cum ai vrea sa. l intelegi pe el daca nici macar pe tine nu te poti intelege?

Multi spun ca naivitatea este incredere. Si invers. Insa daca naivitatea include in mare parte increderea, increderea nu inseamna naivitate. Dar daca ma gandesc bine, naivitatea se naste din incredere, dar totusi increderea nu are vreo legatura cu naivitatea, insa naivitatea da. Pun pariu ca nu ai inteles nimic.

M. am saturat de tot ceea ce include incredere. Vazand cum stau lucrurile, ajungem la final sa ne indoim si de noi. Ajungem sa ne mintim pe noi insine si asta nu e bine. Daca ne purtam exact cum nu suntem, in curand asa vom deveni. Si asta nu e bine, avand in vedere ca de obicei increcam a ne deghiza in cine nu suntem doar pentru a ne ascunde o mare parte din defecte... sentimentele chiar. Dar nu ne gandim oare ca daca le mascam pe cele ce le avem, in curand se vor crea aletele noi? Si totusi ceea ce avem nu va disparea?

Esti adolescent, crezi ca lumea iti apartine, crezi ca poti manipula pe oricine si crezi in tine... Insa asta e doar un episod periodic al adolescentei, caci, adolescenta in sine este totusi, plina de pierderi... de suferinta. Ironia este ca azi plangi, maine razi, apoi iti vien sa mori, apoi plutesti, apoi iti vine sa o omori pe persoana care ti. a spart visele si apoi si ep tine, apoi intri intr. o stare continua de visare, apoi apare din nou o depresie apoi iti recapeti increderea in tine si plutesti din nou. Adolescenta este insa, poate, cea mai zdruncinata si memorabila perioada a vietii omenesti. Este varsta in care incerci sa ajungi la tine si nu iti gasesti vrun drum, sau ceva, nici macar o harta catre tine. Insa... e frumos. In momentul acesta, momentul in care postez acest... textulet inutil, sa. i spunem asa, ma simt groaznic. Defapt... nici macar nu mai realizez ce se intampla cu mine... Dar vreau sa fiu... optimista. Tot raul catre bine.
Vreau sa zic, ca orice naiba ti s. ar intampla in adolescenta, tre sa ti minte ca e ceva specific varstei... naivitatea, inocenta, uitare, retrairea clipelor, lacrimile... toate astea sunt specifice varstei. Ideea e ca... bucura. te de aceasta perioada minunata a vietii atat timp cat o ai.

Gandeste. te cum ar fi daca nu ar fi?
Probabil acum te intrebi ce sa nu fie, insa raspunsul e la tine, nu la mine.

Un comentariu:

  1. "Daca ne purtam exact cum nu suntem, in curand asa vom deveni. Si asta nu e bine" hmm :-? depinde... sa itzi dau un exemplu... o pers pe kre sigur o cunosti dar nu dau nume , ei aceasta persoana este caracterizata prin faptul k injura excesiv de des si "p**a mea" este folosit k semn de punctoatie... ei daca aceasta persoana se preface k este dragutza... si ca nu injura si este cuminte... doar k sa fie acceptata... in cazul asta ar fi bn sa devi aja cum te prefaci k esti... dar daca te prefaci k esti un obsedat si un nemernic doar k sa potzi fi prieten cu cineva lafel... atunci nu e bn... sau marog depinde ce vrei

    RăspundețiȘtergere